Sanatate pentru comunitate

Brosura

 

Proiectul „SANATATE PENTRU COMUNITATE” a fost implementat de Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia (A.C.C.E.S. Oltenia), ”, prin Programul de finanțare nerambursabilă, susținut de Consiliul Județean Dolj, pentru anul 2021.

Obiectiv general

Informarea, conștientizarea și responsabilizarea a minim 120 de persoane vulnerabile din zona marginalizată Ocolna, comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, pe teme precum: stil de viață sănătos și igienic și importanța construirii unor relații familiale puternice, implicit, dezvoltarea de  abilități/strategii eficiente de petrecere a timpului liber în sânul familiei.

Obiectiv specific 1: Îmbunătațirea și creșterea gradului de informare, conștientizare și responsabilizare a grupurilor de persoane vulnerabile provenite din zona marginalizată Ocolna, comuna Amărăștii de Jos cu privire la măsurile corecte de limitare a răspândirii noului Coronavirus, ce presupun informarea si constientizarea a 120 de persoane defavorizate care vor participa la campanii de stil de viață sănătos si incurajarea a minim 60 de persoane care vor beneficia de servicii medicale.

Obiectiv specific 2: Creșterea gradului de conștientizare și  responsabilizare a  persoanelor care apartin grupurilor dezavantajate cu privire la identificarea limitelor pandemiei generata de virusul SARS COV 2 si multiplicarea increderii in sistemul medical prin stimularea participarii la analize generale sau consulturi specializate pentru minim 60 de persoane.

Obiectiv specific 3: Îmbunătățirea relațiilor familiare și  dezvoltarea de abilități/ strategii  eficiente de petrecere a timpului liber în sânul familiei prin implicarea a minim 60 de persoane vulnerabile provenite din zona marginalizată Amărăștii de Jos, în campanii de tip planning familial.

 

ACTIVITATI

A.1. Managemetul proiectului

A.2. Identificarea și selecția grupului țintă

A.3. Organizarea campaniilor de Stil de viață sănătos

A.4. Organizarea campaniilor de Planning familial.

 

REZULTATE: 120 de persoane din satul Ocolna identificate și selectate în grupul țintă si 5 voluntari, 6 campanii de Stil de viață sănătos a câte 20 de participanți, 60 de persoane vulnerabile au beneficiat  de asistență medicală generala si specializată, 60 de beneficiari ai campaniilor de planning familial