KEY – Knowledge Empowers You

Despre acest proiect

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia anunță deschiderea proiectului KEY – Knowledge Empowers You implementat prin  Programul de finanțare nerambursabilă din fondurile bugetului Municipiului Craiova, alocate pentru activități nonprofit de interes general pentru anul 2017.

 

Obiectivul general are ca scop facilitarea accesului la servicii de consultanță în vederea alegerii carierei și a dezvoltării spiritului anpreprenorial, în rândul tinerilor din Municipiul Craiova. Proiectul pune accent pe creșterea nivelului de adaptarea a tinerilor la schimbările constante din societatea contemporană, în special față de cele apărute în mediul educațional.

 

Conform Stategiei de Dezvoltare Economico-Socială 2014-2020, județul Dolj dispunde de una dintre cele mai extinse rețele de învățâmânt din România și cu toate acestea, consilierea și orientarea în carieră se realizează de un singur serviciu existent în cadrul Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. În acest context, în care sistemul public de învățământ nu reușește să acţioneaze şi să se achite de responsabilităţile sale în mod coresponzător, ONG-urile pot să compenseze şi să deruleze proiecte care să revigorează aceste domenii, creând astfel un mediu normal pentru comunitate.

 

Plecând de la această premisă, la care se adaugă și lipsa unei curricule școlare care să vizeze dezvoltarea personală, ca domeniu de studiu, A.C.C.E.S. Oltenia va organiza în cadrul proiectului KEY –  Knowledge Empowers You, training-urilor de Dezvoltare personală și orientare în carieră pentru minim 60 de elevi și un cursul de Competențe antreprenoriale, acreditat ANC, pentru minim 10 studenți.

 

Persoanele interesate se pot înscrie în perioada 20 – 30 noiembrie 2017, completând formularul de mai jos.

Training-urilor de Dezvoltare personală și orientare în carieră și cursul de Competențe antreprenoriale se vor desfășura în perioada 1 -15 decembrie 2017, datele exacte urmând a fi anunțate după finalizarea perioadei de înscriere.