Despre acest proiect
În încercarea de a afla problemele existente la nivelul comunității locale, A.C.C.E.S. Oltenia a identificat multiple nevoi acute ale infrastructurii sanitare. Una dintre aceste nevoi constă în lipsa unui echipament radiologic funcțional în cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care deține, în prezent, o instalație fixă RONTGEN-DIAGNOSTIC cu un post grafie fabricată pusă în funcțiune în anul 1982. Aceasta are o vechime de peste 30 de ani, funcția de mobilitate lipsește cu desăvârșire, iar expunerea presupune un risc de iradiere major. Necesitatea achiziționării unui echipament radiologic de ultimă generație, mobil și cu un grad de iradiere mult mai mic față de cel existent este esențială. Lipsa uniui astfel de aparat la biroul internari conduce la întârzieri în depistarea diverselor afecțiuni.
În acest sens, A.C.C.E.S. Oltenia a organizat Cocktail-ul caritabil “PUTEM SCHIMBA DESTINE”, ce a avut drept scop demararea acțiunii de strângere de fonduri pentru dotarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova cu un aparat medical radiologic. Evenimentul a fost un exemplu de generozitate, solidaritate și responsabiltate socială, a strâns peste 200 de susţinători şi prieteni (Casual Band, Playevents, Sweet Escape, Nitela, Florăria Iris, Cofetăria Rio, Pană Ana Maria – Make-up Artist, Mic Ionut Gabriel – barman, Fabrica de dans, Salsa Dynamyk –Dance club, Asociatia pentru Cultura si Tango, Lui by Luiza, Duo Cris&Lory, Mihai Alexandru, Cioc Laura Elena și Ionică Ioana Alexandra – caricaturi.) care au înțeles importanța și necesitatea promovării unei atitudini filantropice, a forței credinței în bine, a curajului de a îndrăzni să ne mobilizăm pentru a transforma imposibilul în posibil.
Să nu uităm că una dintre valorile fundamentale ale existenței noastre o reprezintă sănătatea. Și cum asumarea responsabilității de a deveni părinți presupune transferul de la starea de egoism la cea de altruism a ființei umane, sănătatea își dublează importanța, ocupând principalul loc în viața oricărei familii. Ce putem face, însă, când aspectul și dotările unităților sanitare pediatrice nu oferă confortul recuperării rapide și ajung să mărească perioada de vindecare a pacienților? Rămânem pasivi sau acționăm? Putem noi, românii, fară educația pro-activismului să ne implicăm dezinteresat? Noi sperăm că da, sperăm că împreună “PUTEM SCHIMBA DESTINE”!
Acțiunea de stângere de fonduri va continua până în momentul în care vom însuma întreaga valoare necesară achiziționării aparatului medical radiologic.