Pictăm pe chip speranță – Ediția a IV-a

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia continuă să scrie povești, întâmpinând primăvara și în acest an, prin desfășurarea campaniei PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ, care a ajuns la cea de-a IV-a ediție.

Campania vine în sprijinul doamnelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, cărora le-au fost oferite, în perioada 06 – 07 martie, în mod gratuit, servicii complete de make-up, hair-style, manichiură și o sedință foto profesională. La fel ca și anul trecut, gazdă a fost Salonul THE STUDIO, iar cei care ne-au dărui din timpul și talentul lor sunt specialiști în domeniu, voluntari ai A.C.C.E.S Oltenia. Astfel, 8 doamne înscrise în programul nostru, care suferă de diverse afecțiuni oncologice, au fost exemple de femei puternice, femei optimiste, femei cu speranță, pe ale căror chipuri au fost pictate zâmbete, fericire și empatie.

Încrederea și curajul de care doamnele dau dovadă determină mediul organizational să acționeze, să se implice și să arate că nu sunt singure în lupta pentru VIAȚĂ. Pentru 4 dintre aceste doamne, diagnosticul medical a fost dat în anul 2017, însă interacțiunea cu alte femei care trăiesc această experiență dură de viață sau cu cele care au depăsit o astfel de încercare, le-a ajutat să identifice repere prețioase care să le stimuleze continuu iubirea pentru viață.

Întreaga campanie a pornit de la ideea echilibrului psihic și a importanței încrederii în sine în perioade de vulnerabilitate. Depășirea stereotipiilor sociale legate de frumusețe și impunerea unui nou standard estetic – frumusețea ,,imperfectă” – contribuie semnificativ la consolidarea sentimentului de reușită pentru depășiriea sincopelor fiziologice. Obiectivul principal este acela de a acorda o atenție sporită femeilor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, asumându-ne rolul de pictor de zâmbete, fericire și empatie.

Campania PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ a fost desfășurată cu sprijinul AUCHAN Craiovița, salonului THE STUDIO, Centrului de Oncologie Sfântul Nectarie, BBY Events, Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota, 5 TO GO – Craiova și al doamnei psihoterapeut Gabriela Predu și s-a finalizat pe 8 martie 2018, de Ziua Internațională a Femeii, într-un cadru festiv,
dedicat lor, DOAMNELOR SPECIALE.