Walk on the stairs of music

Despre proiect

 

ACCES Oltenia a desfășurat proiectul Walk on the stairs of music din cadrul campaniei ACCES LA SPERANȚĂ, transpus în realitate cu sprijinul Liceului de Arte „Marin Sorescu” Craiova în decursul lunii mai a acestui an și destinat locuitorilor urbei noastre. Beneficiarul proiectului este Filarmonica „Oltenia” Craiova, care s-a alăturat proiectelor organizației prin încheierea Protocolului de colaborare din anul 2017 și reactualizat până în prezent, în baza căruia s-a creat rețeaua de voluntariat „Cultural Networking for volunteers”.

 

Walk on the stairs of music și-a propus să evidenţieze importanţa artei în viaţa de zi cu zi, prin componenta estetică şi educativă. Ne-am asumat rolul de pictori ai muzicii și ne-am dorit să creștem vizibilitatea specificului activităţii Filarmonicii „Oltenia” Craiova în spaţiul public, prin pictarea unei claviaturi de pian pe treptele de la intrarea în sediul instituţiei. Proiectul a fost realizat de către o echipă de voluntari din cadrul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, sub coordonarea doamnei Prof. Monica Dincă.

 

Ne-am propus să contribuim la creșterea gradului de consum cultural și a interesului pentru muzica clasică în rândul craiovenilor, stimularea creativității voluntarilor, recunoaşterea și promovarea contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea patrimoniului cultural local şi a spiritualităţii comunității craiovene, producerea unui impact vizual armonios în spațiul citadin, precum și redefinirea interacțiunii dintre instituție și trecători.

 

Claviatura de pian pictată pe treptele scării reprezintă un simbol al iubirii pentru artă în toată complexitatea sa, precum și o invitație directă spre lumea muzicii.