Organizațiile publice în contextul dinamicii sociale globalizatoare – manual de bune practici

Manualul de bune practici a fost realizat in cadrul proiectului MRB – Performant System „Implementarea in cadrul SPO a unui sistem performant de management al relatiilor cu beneficiarii” cofinantat din Fondul Social European  – Programul Operational Sectorial  pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Manualul a fost elaborat utilizand multiple tehnici de investigare – ancheta de opinie, metoda observatiei sociologice – si instrumente cheie – chestionar administrat, fisa de observatie,  fise de autoevaluare, fise de observatie client. Analiza, la baza careia a stat o metodologie riguroasa, este un manual de bune practici pentru institutiile publice, in special pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Pentru a ne atinge obiectivele stabilite si pentru a obtine rezultate valide, A.C.C.E.S. Oltenia a colaborat cu 16 Agentii Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, peste 32 de puncte de lucru ale acestora si cel putin 400 de functionari publici. De asemenea, esantionul utilizat – simplu aleator multistadial – a inclus 400 de angajati ai AJOFM-urilor din 3 mari regiuni de dezvoltare si peste 650 de beneficiari ai serviciilor acestor institutii.