Studiu privind cerinţele pieţei muncii şi potenţialul persoanelor active din judeţele Dolj, Gorj si Mehedinţi

Studiul a fost elaborat in baza unei analize  a datelor colectate prin aplicarea a doua chestionare: unul a vizat cerintele pietei muncii din judetele Gorj, Dolj si Mehedinti, iar cel de-al doilea a pus accent pe determinarea situatiei persoanelor apte de munca din cele trei judete.

Tehnica de investigare utilizata a presupus parcurgerea mai multor etape structurate si planificate de catre Sociologul coordonator al A.C.C.E.S Oltenia care a stabilit metoda de cercetare – ancheta de opinie, instrumentele aplicate si volumul esantionului aftfel incat sa convearga cu cele 2 obiective principale ale cercetarii:

  1. Identificarea cerintelor pietei muncii din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti cu privire la angajarea persoanelor care fac parte din categoriile sociale vulnerabile;
  2. Identificarea preferintelor persoanelor apte de munca in alegerea unei calificari, in vederea facilitarii insertiei/reinsertiei pe piata muncii.

De asemenea, A.C.C.E.S Oltenia a elaborat cercetari sociologicie in parteneriat cu numeroase institutii publice sau ONG-uri in cadrul unor proiecte finantate din Fondul Social European.